Strom plný poezie a fotografická minisoutež

Dne 21. března 2014 byl Světový den poezie. Na základě podpory organizace UNESCO je takto „uznáván“ již od roku 1999. Jeho cílem je podpořit čtení, psaní, publikování a vyučování poezie po celém světě. Do oslav se tradičně zapojují pedagogové, umělci a skupiny nadšenců. V letošním roce se poněkud netradiční formou zapojila také Městská knihovna Blansko – nechala „vykvést“ jeden ze stromů na náměstí Svobody, konkrétně v parku před radnicí.

Díky značné propagaci jak ze strany knihovny, tak v médiích, byl náš básnický stromek velmi brzy odstrojen – což byl záměr. Kolemjdoucí si mohli básně číst a ty, které je zaujaly, byly určeny k tomu, aby si je odnesli domů. Vzhledem k tomu, že na stromě nezůstala ani jedna, mohou si všichni autoři poklepat na rameno (zesnulým klasikům budiž země lehká – pořád jsou oblíbeni!).

Abychom v knihovně a především mezi vámi uživateli a čtenáři celou akci ještě více oživili, uspořádali jsme minisoutěž. Kdo sleduje naše stránky pravidelně, dobře ví, v čem spočívala, takže jen pro úplnost: předmětem bylo udělat u výše zmíněného stromu fotografii s pokud možno co nejoriginálnějším námětem. Protože šlo o jakýsi první pokus, netušili jsme, jakou (a zda vůbec nějakou) účast můžeme očekávat.

Nicméně několik fotografií se nám sešlo a vy se můžete níže podívat na tři vítězné. Autorům gratulujeme a těšíme se na dalším básnění a soutěžení! Výhry jsou k vyzvednutí v provozní době knihovny v hudebním oddělení.

...básníkovník je nutno zalévat! Plíhal? Toho jednoduše žeru! Randez-vous neobyčejných: Black and White

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments