Světový den poezie v blanenské knihovně

V. ročník Svatovalentýnské soutěže dospěl k závěru. Městská knihovna Blansko se v letošním roce rozhodla připojit ke Světovému dni poezie – a to právě pomocí vašich „valentýnských“ básniček.

Tento den připadá na 21. března 2014 a pracovníci knihovny pro vás chystají ochutnávku básní v poněkud neobvyklé podobě. Bude jimi totiž „ozdoben“ jeden ze stromů v parku na náměstí Svobody, pro váš větší požitek použijeme i básně z let předchozích, takže se nemusíte obávat nedostatku poezie.

Akce bude probíhat v rámci celorepublikového „Básnění v ulicích českých měst“ (Guerilla Poetring) – blanenská knihovna nebude básně schovávat v ulicích, ale radost z poezie vám rozhodně upřena nebude. A co s básněmi rozvěšenými v parku? Čtěte je, rozjímejte, a když se vám bude nějaká opravdu velmi líbit, můžete si ji vzít domů. A samozřejmě nám nezapomeňte (jakkoliv) dát vědět, jak se vám celá akce líbila!

A teď pozor! Máme tady ještě jednu minisoutěž: najděte náš obásněný strom, vyfoťte se pod ním (u něj, vedle něj, na něm – ale opatrně!) a fotku nám pošlete. Ta nejoriginálnější bude – s vaším souhlasem – zveřejněna na webových stránkách knihovny a pochopitelně také odměněna malým knižním darem. Iniciativě se meze nekladou, už teď můžete přemýšlet, vymýšlet, aranžovat… Je to jen na vás!

Hlavním cílem této akce je udělat radost poezií lidem, kteří by se k ní třeba jiným způsobem nedostali a prezentovat neznámé básnické dílo.

Takže nezapomeňte – 21. března 2014 (a celý následující víkend) hledejte na náměstí Svobody v Blansku „Strom plný poezie“!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments