Dík za Váš smích! aneb Já – a moje trosky

První částí názvu autobiografických vzpomínek legendárního herce Jiřího Sováka končila v úterý 18. 2. 2014 v hudebním oddělení blanenské knihovny dopolední hudební beseda pro blanenské sdružení nevidomých a slabozrakých (SONS).

Opět téměř dvacítka posluchačů se při známých historkách a vyprávění zesnulého velikána (především) českého filmu nejprve decentně usmívala, ale brzy všichni pochopili, že bez hlasitého smíchu se pořad neobejde. A tak bylo v Městské knihovně Blansko (a jistě i v duších) veselo.

Společně jsme si připomněli život zasloužilého umělce, jak soukromý, tak především profesní. Jiří Sovák byl herec mnoha rolí, ať už ve sci-fi filmech, komediích, či pohádkách a dětských příbězích, v neposlední řadě také herec divadelní. Poslechli jsme Sovákovy známé historky, které baví celé generace, a také vzpomínky jeho hereckého kolegy a kamaráda Miroslava Horníčka.

Dopolední hodinka nám tak velmi příjemně uplynula a věřím, že všichni už se těšíme na další „soukromý“ pořad z cyklu Cesty za poznáním, tentokrát na téma poněkud vážnější – a sice nás alespoň virtuálně navštíví Božena Němcová.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments