Očekávané hudební novinky roku 2014

S novým rokem přichází i novinky z hudebního světa. Mezi nejočekávanější alba příštího roku patří u nás nahrávka rockové skupiny Kabát, jejíž desky tradičně patří k prodejním trhákům. Album by kapela chtěla vydat před 13. zářím, kdy po pěti letech na pražském Vypichu chystá opakování akce s názvem „Po čertech velkej koncert“.

Nová alba připravují i další hudebníci. Například singl a videoklip Mulatu z dílny skupiny Dva je předzvěstí dlouho očekávaného alba Nipomo, což by měla být podle dua veselá a letní deska (podtitulek alba bude v překladu znamenat „Jak přežít zimu“…). Skupina plánuje také po vydání alba březnové turné po Spojených státech, dubnové koncertování v Česku a na Slovensku a další koncerty po celé Evropě.

V pražském Lucerna Music Baru pokřtila kapela České srdce singl Zóny, který je předzvěstí jejich připravovaného alba. To by mělo vyjít na jaře, kdy bude skupina slavit 25 let své existence. Autorem textu singlu a několika dalších písní z chystané desky je básník Petr Hons, známý zejména texty pro zesnulého Petra Muka a skupinu Oceán. Autorem hudby je kytarista a frontman Českého srdce Michal Šenbauer, další texty pro album vytvořili Lukáš Pavlásek a Lou Fanánek Hagen.

Na rok 2014 chystá nové album také písničkář Tomáš Klus společně s kytaristou Jiřím Kučerovským. Na desce by podle Klusových slov mělo být více hudby a méně textu – nechme se tedy překvapit. Zatím bezejmenné album bude navazovat na předchozí tři desky Tomáše Kluse, a sice Racek, Cesta do záhu(d)by a Hlavní uzávěr splínu.

Nové album, které zatím nemá ještě definitivní název, připravuje i pardubická Vypsaná fixa na začátek března.

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner v současné době dokončuje druhou část projektu s názvem Moruša: Čierna, která by měla vyjít na jaře.

Nové album německých i českých autorů chystá i několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott, spolupracovat s ním budou například Michal Malátný z Chinaski nebo Radek Banga z kapely Gipsy.cz.

Janek Ledecký spolu s Janem Černým připravují další album skupiny Žentour. Kromě toho je na podzim 2014 plánováno rozsáhlé koncertní turné po České Republice a Slovensku. Ledecký s kapelou se v současné době přiklání k rockovějšímu zvuku a podobně jako Tomáš Klus chce použít méně textu a více hudby.

Také skupina Tata Bojs by ráda vydala nové album v roce 2014, mimo jiné z důvodu, že tři členové kapely příští rok oslaví čtyřicátiny. Blahopřejeme!

Ve světě chystá nové album australská zpěvačka Dannii Minogue, podílet se na desce bude její starší sestra Kylie. Těšit se můžete také na rockery U2, melancholickou Lanu Del Rey či jazzové povyražení Lady Gaga s Tonym Bennettem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments