Tepláky od Nightworku

Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa vyrazily do světa v říjnu letošního roku. V nakladatelství On Air Music je vydali skotačiví, múzami zulíbaní hudebníci ze skupiny Nightwork. Hudba rozmarná, trochu pop, trochu rock, špetka funky, smíchaná tak, že se posluchač baví od prvních tónů, kdy na scénu přichází Dyktátor.

Nemylte se, tvrdé y je na místě. Jde totiž o zpěváka, herce, hudebníka Vojtěcha Dyka, který dokáže svým dynamickým tenorem zazpívat prakticky cokoli s lehkostí, neuvěřitelným šarmem, a především jeho hlas bere u srdce dívky a ženy všeho věku. Zdatně mu sekunduje Jakub Prachař a občas zanotuje i František Soukup, z jehož hudební dílny povedené kousky vyšly.

Chlapci se nebojí karikatury a nadsázky (kdo by si nevzpomněl na modré, na kolenou vytahané teplákové soupravy 80. let minulého století, ve kterých se hudebníci nechali na buklet desky vyfotografovat nebo na osvědčené spartakiádní hity Františka Janečka), nic jim není svaté (hned ve druhé písni si střílí ze slovenského rappera Rytmuse a ve třetí přeslazené Andělské dívce z teorie lásky na celý život).

Umí německy i anglicky (Der Wunderbaum i Shut The Fuck Up), zabrousí do španělských rytmů a celá deska vrcholí pilotním singlem Tepláky. Chlapcům se povedlo dílko, které v závěru vykouzlí široký úsměv na tváři posluchače. Že umí, dokazují každou písní. Stejně tak že si rozumí s rozmanitými hudebními nástroji, pracovali kolektivně a nehrají si na žádné hvězdy. Umí se shodit, pobavit posluchače i sebe.

Povedlo se jim album rozmarné, hravé, potvrzující, že talenty nechybí, jen se stačí porozhlédnout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments