Výstava umělecké keramiky ZU … Andělé

Zuzana StrakováOd 7. 6. do 28. 6. 2013 je možné ve výstavní místnosti Městské knihovny Blansko navštívit prezentaci umělecké keramiky paní Zuzany Strakové, která svoji tvorbu představuje v Blansku poprvé.

Samotná výtvarnice o své tvorbě říká:

“…postupně od záliby se mi keramika stala obživou a od roku 1998 se jí věnuji naplno. Darovala jsem jí svou duši. Osud mě před pěti lety zavál z Brna k Boskovicím do Moravského krasu na nádherný kamenný statek ve Lhotě Rapotině a kameny v jeho zdech mě inspirují k šamotové tvorbě, která zdobí můj dům, zahradu i různá dvorní zákoutí. Dotváří atmosféru už tak nádhernou. Ve dne zdobí, v noci svítí… a krásně doplňuje užitnou keramiku, která je se mnou odjakživa. Je to báječný pocit vědět, kolik bytůstek ráno vstává s čajem z mého hrnečku… Keramické objekty jsou vytočeny na kruhu nebo tvořené z plátů. Objekty jsou dekorovány pouze hliněnou engobou, taveným sklem a různě ozobávány nožíkem. Páleny jsou v elektrické peci. Cokoliv ode mne připutuje k vám, bude originál pohlazený rukou a srdcem.“

Osobnost i tvorbu Zuzany Strakové lze definovat slovy: LÁSKA, RADOST, SPIRITUALITA, SVOBODA, TVOŘIVOST.

Tato slova jsou totiž „vhnětena“ do každého jejího díla.

Výstava se koná bez úvodní vernisáže, čímž knihovna plní osobní přání autorky, díla tu vystavená jsou prodejná po domluvě s autorkou.

Zveme všechny milovníky ušlechtilé krásy keramických děl k návštěvě výstavy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments