Probouzení broučků v knihovně

Přestože se celá Morava během pondělního dne 18. března 2013 zabarvila do bíla, kalendář hlásil, že středa 20. března je první jarní den.

Na podzim děti broučky uspávají ke spánku a na jaře nesmí zmeškat první květ.

Proto jsme se sešli s dětmi z blanenského centra Všudybýlek v hudebním oddělení Městské knihovny Blansko. Pomocí lucerničky, písničky a tanečku jsme začali broučky „vyhánět z postýlek“.

I přes to, že venku ležel sníh, přivítali jsme jaro písničkou „Travička zelená“.

A jak jinak probouzet včelky, berušky, světlušky, luční koníky, než písničkami z večerníčku Příběhy včelích medvídků. Písnička „Na políčku v jetelíčku“ – to je ten nejlepší způsob, jak je z postýlek vylákat ven. Děti poznaly Kvapníka a spolu s ním „Chvátali, chvátali“ jaru naproti. Jednoduchým tanečkem pomohly lučnímu koníkovi osušit jeho dlouhé nožičky písničkou „Slunce už vysouší loužičky“.

Nejen, že zima uspí zvířátka, ale také kytičky! Na jaře pak maminky nebo babičky sejí na zahrádky nové a nezapomenou ani na zeleninu. Zpíváním „Čížečku, čížečku“ se děti naučily, jak se seje, roste, kvete a tluče mák a můžou tak doma pomáhat.

Na rozloučenou jsme si zatancovali „Kolo-kolo mlýnský“, „Kočka leze dírou“ a zanotovali si oblíbené lidovky jako „Běží liška k Táboru“, „Skákal pes“ nebo „Běžela ovečka“.

Pro jistotu jsme ještě zopakovali předešlé písničky z Včelích medvídků, abychom si mohli být jistí, že broučci opravdu nezaspí.

Další pořad z cyklu Zpěvánky uvedeme v červnu na téma Léto.

Děkujeme dětem i „tetám“ z centra Všudybýlek za návštěvu a pořízené fotografie.

Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně Probouzení broučků v knihovně

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments