MDŽ s Petrem Mukem

Mimořádná barva hlasu, lyrický dramatický tenor se silnou melodickou linkou – tak je popisován hlas charismatického zpěváka Petra Muka, zpěváka, skladatele, textaře, aranžéra, kytaristy i klavíristy.

Slavný od roku 1988 se skupinou Oceán, v 90. letech člen projektu Shalom, kde uspěl s remakem Stín katedrál.

Během své sólové dráhy se dvakrát stal stříbrným a jednou bronzovým Českým slavíkem. Několikrát druhý při udílení cen TýTý, oceněn i několika cenami Grammy a Anděly.

Vynikl také jako muzikálový herec, například jako Galileo v divadle Kalich, Leonardo da Vinci v Moně Lise a v řadě dalších rolí.

Tři dny po vydání posledního alba „A přece tě ztrácím“ Petr Muk tragicky zemřel. Psal se 24. červen 2010 a měl pouhých 45 let.

V pátek 8. března 2013 jsme se sešli v hudebním oddělení Městské knihovny Blansko a nechali se unášet jeho podmanivým hlasem. Začali jsme písní Stín katedrál a Bon soir mademoiselle Paris. Zbytkem večera nás provedlo album „Jizvy lásky“.

Ve fondu blanenské knihovny jsou k vypůjčení CD: Shalom – Komplet (4 disky) a Léto měsíců, Oceán – Pyramida snů a jeho sólové Mukovy desky Jizvy lásky a Doteky snu.

Další akce z projektu Poslechové odpoledne, tentokrát v rytmu 60. – 80. let 20. století s hity nejznámější české kapely Olympic, proběhne v úterý 9. 4. 2013 v hudebním oddělení Městské knihovny Blansko.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments