Březen – měsíc čtenářů 2013

Logo BMČ 2013Městská knihovna Blansko se i v roce 2013 aktivně zapojuje do tradiční celonárodní knihovnické akce BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ.

Pracovníci blanenské knihovny připravili pro zájemce z řad stálých čtenářů a ostatních návštěvníků i dalších zájemců pestrou programovou nabídku, jejímž cílem je zkvalitnění a zefektivnění čtenářství jako takového.

Čtenářský měsíc odstartuje již prvního března 2013 pilotní akce, kterou bude autorské čtení spisovatelky Kateřiny Tučkové. Jedna z nejzajímavějších současných autorek, která se stala kromě jiného v roce 2012 nejprodávanější českou spisovatelkou, vystoupí ve zmiňovaném termínu od 18 hodin v sále ZUŠ na Kollárově ulici v Blansku. Na organizaci se podílí také ZUŠ Blansko a o. s. CIRCULUS Blansko.

Recitační přehlídka žáků prvních až třetích tříd blanenských základních škol patří již několik let mezi základní pilíře programové nabídky BMČ v dětském oddělení blanenské knihovny. Letos se představí malí „dramatičtí interpreti“ hlavně svým rodičům a prarodičům 20. března.

Naprostou novinkou v roce 2013, záměrně směřovanou do březnového termínu, je komponovaný literární pořad Jak se nechat pohladit – poezií. Jeho autorka Jana Trubáková, která si na každé vystoupení jako překvapení pozve zajímavého hosta, uvede toto poetické pásmo poprvé před auditoriem z řad klientů Senior centra Blansko 20. března. Pořad poté zreprízuje, avšak s jiným hostem, 27. března pro návštěvníky blanenského klubu důchodců.

Vzhledem k praktickým zkušenostem neuvažuje Městská knihovna Blansko v souvislosti s BMČ 2013 o čtenářské amnestii, ani o zmírňování či odpouštění poplatků.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments