Miloš Štědroň uvedl v knihovně hudební lahůdku

Pozvání na besedu do Městské knihovny Blansko vždy ochotně přijme pedagog MU a JAMU v Brně, muzikolog a hudební skladatel prof. PhDr. MgA. Miloš Štědroň, CSc.

Ve středečním podvečeru 16. ledna 2013 se posluchači vážné hudby, a mezi nimi i starosta města Blanska Ing. Lubomír Toufar, sešli u vyprávění o životě a tvorbě francouzského hudebního skladatele, považovaného za zakladatele muzikálu, Jacquese Offenbacha.

Charakteristické tóny jeho hudby slyšeli návštěvníci hned v první ukázce z opery „Orfeus v podsvětí“, kterou ukončil známý závěrečný kankán.

Offenbachovo dílo tvoří klasické tragédie převedené do humorných, někdy až satirických, poloh a i přes moderní pojetí režijních zpracování se neztrácí autorův originální duch.

Miloš Štědroň svým neotřelým projevem, nejen slovním, ale i tanečním a pěveckým, přispěl k báječné atmosféře a výborné náladě všech zúčastněných.

Závěrečným aplausem se posluchači rozloučili s oběma umělci (míněno jak s J. Offenbachem, tak i s M. Štědroněm) s přáním dalšího setkání nad zajímavou porcí hudby.

Příjemný večer dokládají pořízené fotografie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments