Recitál Marie Máši Kubátové Krajina mé duše

Paní Máša Kubátová je zpěvačka tělem i duší, hudební sklony projevovala od dětství, ale teprve v dospělosti se vyhranila coby osobitá šansoniérka a interpretka písní trpících národů. Již na přelomu 70. a 80. let 20. století rozšiřovala svou zásobu ruských písní (Vysockij, Okudžava, Bičevská). Tento repertoár hrdě obhajovala i v době, kdy vše ruské bylo špatné.

Později zpívala s cikánskou kapelou Evžena Horváta. Od počátku 90. let 20. st. propadla kouzlu písní židovských, s jejichž transkripcí a překladem jí pomáhal přítel Jaroslav Achab Heidler. Tyto tři hlavní vlivy koření podle chuti také několika písněmi jidiš, latino a dalšími, se kterými vnitřně souzní. Její tvorba zahrnuje několik desítek vlastních šansonů nebo zhudebněných, zejména básnických textů. Žije nedaleko Brna a – jak sama uvádí – je otevřená všemu, co přichází.

Městská knihovna Blansko nabízí veřejnosti recitál této pozoruhodné osobnosti s názvem KRAJINA MÉ DUŠE (staré hebrejské, jidiš, ruské a vlastní písně) ve čtvrtek 6. prosince 2012 v 18 hodin v MK Blansko.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
michal a štěpánka k
11 let před

Vaše písně mne provázejí od dětství, díky Michal

marta vajayova
marta vajayova
10 let před

mila pani kubatova jsem moc rada ze jsem snad nasla kontakt na vas. byla jste kdysi moji vychovatelkou v diagnostickem ustave v brne na hlinkach. vim je to uz davno a deti tam byla spousta. je proto mozne ze si na me nevzpomenete. jen chci aby jste vedela ze jsem vas mela moc rada nikdy jsem na vas nezapomela a ani nezapomenu. mela jste tenkrat rada kdyz jsem zpivala a vy jste hrala na klavir. ja jsem to milovala. mela jste tenkrat rada pisnicku ktera se jmenovala ani pinca narozmardom a ja jsem vas pred leta videla s tou pisni vystupovat v televizi. take jsem vas videla v talentu. byla jsem poazde stastna ale az ted se mi podarilo vas najit.jsem moc stastna ze vas znam. a preju vam hodne uspechu ve vasem pocinani a samozrejme nepostradatelne zdravi. budte stastna s velkou uctou vas zdravi vase byvala chovanka marta. nyni keilova