Letní půjčovna potřetí

Již potřetí zrealizovala Městská knihovna Blansko ve spolupráci se Službami Blansko, s. r. o. během prázdninových měsíců v AQUAPARKU BLANSKO netradiční službu pro návštěvníky moderního místního koupaliště z blanenského regionu i vzdálenějšího okolí. Opět totiž otevřela svoji LETNÍ PŮJČOVNU. Na čtoucí vodomily čekalo několik desítek titulů novin a časopisů (včetně čtyř aktuálních periodik) a přiměřený výběr oddychové četby.

Vzhledem k současně probíhající revizi knihovního fondu zvolilo vedení blanenské knihovny omezenější výpůjční model. Detašované pracoviště Městské knihovny Blansko bylo otevřeno po dobu prodloužených víkendů od pátku do neděle. Záleželo samozřejmě také na klimatických podmínkách, v případě nepříznivého počasí byl aquapark uzavřen.

Stejně jako loni se lepším počasím mohl pochlubit spíš srpen než červenec.

V červenci se půjčovalo celkem pětkrát a největší frekvenci výpůjček zaznamenal „nesmrtelný“ Čtyřlístek. V těsném závěsu za ním zůstala populární periodika MF Dnes a Blesk.

Klimaticky pohodovější srpen přinesl sedm výpůjčních dnů. V těchto dnech se největší popularitě opět těšil kreslený komiks Čtyřlístek, jemuž zdárně sekundovala lifestylová Tina a dnes už tradiční Květy. Oblibu si udržela i MF Dnes a Blesk.

Role příležitostných knihovnic se zhostily bývalé i současné studentky blanenského gymnázia, které svou alma mater příkladně reprezentovaly.

Přínos inspirující akce (k letnímu půjčování na koupališti se letos přidala i hodonínská knihovna) spočívá nejen v oblasti reklamy a public relations, a proto s ním Městská knihovna Blansko počítá i v příští letní sezóně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments