Střípky z putování s H+Z → výpravy za snem

AFRIKA

Haló, děti, na slovíčko,

pojďme běhat na sluníčko.

Navštívíme Afriku

se lví fotkou na triku.

Vyfotíme pyramidy,

zakousnem se do svačiny.

Vše pomocí kompasu

cestu hledej v atlasu…

 

(text Jana Kubelková,

hudba Ondřej Musil,

ZŠ Černá hora)

Písnička o Africe v podání dětí 5. třídy ze ZŠ v Černé Hoře – to bylo velmi příjemné překvapení v poločase našeho soutěžního klání v deskových hrách Cestujeme s Hanzelkou a Zikmundem po Africe. Kousek z ní si třeba také můžete zazpívat.

Náš cestovatelský projekt „H+Z → výpravy za snem“ úspěšně pokračuje. Jednak besedami s komponovaným pásmem a také soutěžemi nad deskovými hrami, které má regionální oddělení Městské knihovny Blansko zapůjčené z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Doposud jsme za období od října 2011 do února 2012 navštívili s naším komponovaným pásmem na téma cestování a cestovatelé Hanzelka a Zikmund 8 knihoven nebo základních škol v regionu Blansko. Hru jsme si s chutí zahráli v knihovně v Černé Hoře.

Pro období od února do března 2012 máme předjednána další čtyři setkání s dětmi.

Pro představu, jak to na besedách a také při hrách vypadá, jak reagují děti na naše povídání, se můžete podívat na přiložené fotografie.

Téma cestování, a v tomto duchu i připomenutí odkazu našich cestovatelů Ing. Jiřího Hanzelky a Ing. Miroslava Zikmunda, je stále aktuální a živé. Touha po dobrodružství a objevování nového a nepoznaného existuje v každé době a generaci. Je důležité také srovnání, jak se žilo a cestovalo dříve a nyní.

V tomto měsíci oslaví své neuvěřitelné 93. narozeniny pan Ing. Miroslav Zikmund. Rádi bychom mu touto cestou srdečně poblahopřáli a poslali alespoň virtuální kytičku pevného zdraví, spokojenosti a hodně tvůrčí invence do dalších let.

Za náš „cestovatelský tým“ (Helena Jalová, Ivo Máčel, Pavel Svoboda)

Mgr. Jana Trubáková, regionální oddělení Městské knihovny Blansko

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, H+Z start. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments