BMČ 2014 v blanenské knihovně

Březen měsíc čtenářůMěstská knihovna Blansko se i v roce 2014 aktivně zapojuje do tradiční celonárodní knihovnické akce BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ, která se tentokrát prezentuje mottem 2014 – Hrabalovský rok v knihovnách! Legendárního spisovatele připomene veřejnosti nejen během měsíce března malá výstava umístěná ve 3. poschodí knihovny před vstupem do oddělení pro dospělé čtenáře.

Pracovníci blanenské knihovny připravili pro zájemce z řad stálých čtenářů a ostatních návštěvníků i dalších zájemců pestrou programovou nabídku, jejímž cílem je zkvalitnění a zefektivnění čtenářství jako takového.

Čtenářský měsíc odstartuje již pátého března 2014 akce, kterou bude přednáška s besedou fotografky a malířky Zdeňky Mlýnkové „Amerika trochu jinak aneb USA okem české fotografky“.

Recitační přehlídka žáků prvních až třetích tříd blanenských základních škol patří již několik let mezi základní pilíře programové nabídky BMČ v dětském oddělení blanenské knihovny. Letos se představí malí „dramatičtí interpreti“ hlavně svým rodičům a prarodičům 19. března 2014.

O zájem blanenské veřejnosti se bude ucházet i mladý doktorand Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně Jan Střítecký, který si na 21. 3. 2014 připravil premiérovou přednášku s besedou „Putování krajinou hispanoamerické povídky“, jež bude záměrně vycházet z publikací, které jsou ve fondu Městské knihovny Blansko.

Eva Papoušková je známá současná česká spisovatelka, scenáristka a překladatelka. Do Blanska poprvé zavítá 28. 3. 2014, aby představila svoji tvorbu na besedě, jež bude letos plnit roli pilotního příspěvku blanenské knihovny k BMČ 2014.

Mezi další aktivity, které souvisí se „čtenářským březnem“, patří i patnáctý ročník soutěže BIBLIOWEB, ve které mohou soutěžit všechny typy knihoven. Cílem soutěže je udržovat kvalitu webových stránek knihoven na dostatečné úrovni, případně ji dále zvyšovat a dosáhnout, aby knihovnické www stránky sloužily jejich návštěvníkům jako spolehlivý zdroj informací o knihovnách i jejich službách a přilákaly je do nich. O úspěch v této soutěži bude usilovat i Městská knihovna Blansko.

Firma ANOPRESS IT prostřednictvím Městské knihovny Blansko nabízí čtenářům v oddělení studovna a čítárna v termínu od 17. 2. do 31. 3. 2014 v elektronické podobě nejaktuálnější informace z politiky, ekonomiky, kultury nebo sportu formou bezplatného přístupu do své bohaté databáze českých deníků, včetně regionálních, přepisů rozhlasových a televizních pořadů, vybraných zpravodajských a informační serverů a některých populárně naučných časopisů. I toto je mimořádný počin, který je speciálně realizován v Březnu – měsíci čtenářů.

Vyloučeno není ani další zajímavé překvapení ze strany blanenské knihovny vůči svým sympatizantům.

Vzhledem k praktickým zkušenostem neuvažuje Městská knihovna Blansko v souvislosti s BMČ 2014 o čtenářské amnestii, ani o zmírňování či odpouštění poplatků.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments