Víme o vás!

…aneb velký bratr tě vidí. Ne, nebudeme psát o známé televizní reality show, ale rádi bychom vás, čtenáře a uživatele Městské knihovny Blansko, seznámili s pár fakty, týkajícími se návštěvnosti právě těchto webových stránek.

Tak tedy představte si, že se posadíte k počítači a potřebujete najít internetové stránky knihovny. V operačním systému Windows 7 vašeho počítače otevřete internetový prohlížeč Mozilla. Do vyhledávače na Google napíšete spojení „knihovna blansko“ a jste u nás :-). Že vám to připadá jako návod, který nepotřebujete? Nikoliv. Jde opravdu o statistické údaje právě z www stránek knihovnablansko.cz. Je libo konkrétněji? Prosím, čtěte pozorně: největší návštěvnost v roce 2013 jsme zaznamenali z ČR (pochopitelně), celkem 372058 návštěv. Hned za ní, i když o poznání méně, je Anglie s počtem 29859 návštěv. Za zmínku stojíte také vy, kteří nás sledujete nejméně – jste z Řecka a bylo vás 7.

Nejčastější návštěvy byly pomocí prohlížeče Mozilla Firefox, přesně 283601. Na druhém místě je populární Chrome od Googlu, ten vás používá 65482. Operační systém je v počítačích nejběžněji Windows 7 (samozřejmě je to nejen u vás doma) – návštěvnost zde je 137519, hned za „sedmičkami“ se drží Windows XP s krásnými 132817 návštěvami uživatelů.

A zajímá vás, který den v roce 2013 bylo návštěv těchto stránek nejvíce? Přesně 2. prosince nám statistika zaznamenala úžasných 10912 návštěv (zde nutno podotknout, že se nejedná o tzv. unikátní návštěvy, tedy nebyl to jeden konkrétní uživatel, který stránku otevřel, ale klikal a procházel celý web. Asi. 🙂 ).

Čísel bylo hodně, rozhodně ale stojí za to, abychom se s nimi pochlubili, nemyslíte?

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments