Vzpomínkový Pavel Bobek

Zpěvák skupiny Olympic, člen divadla Semafor, nositel Zlaté porty za zásluhy a rozvoj country music, člen hudební Síně slávy. Toto je pouze malý výčet toho, co všechno vystudovaný inženýr architektury uměl a dokázal. Kdo by neznal jeho písně jako například „Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát“, „Lásko, mně ubývá sil“ nebo „Veď mě dál, cesto má“.

20. ledna 2014 tomu budou dva měsíce, kdy cesta osudu Pavla Bobka dovedla až do hvězdného nebe. V roce 2007 prodělal mozkovou mrtvici, po které ale dokázal vystupovat ještě několik let se skupinou Malinaband. S Druhou trávou Roberta Křesťana nazpíval píseň „Ještě není tma“.

Výše zmíněné uvedení Akademií populární hudby do Síně slávy si užil v roce 2013, několik měsíců na to ale odešel po mnohokrát vyhraném, leč marném, boji.

Z písní Pavla Bobka je cítit klid a pohoda. Přijďte si tedy odpočinout po vánočním stresu a zavzpomínat na gentlemana českého rokenrolu a country. Hudební beseda z projektu Cesty za poznáním se uskuteční 21. ledna 2014 od 17 hodin v hudebním oddělení Městské knihovny Blansko.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments