Výstava fotografií: Přírodní šperky – makrosvět Ing. Oldřicha Výlety

V červenci 2013 je v Městské knihovně Blansko pro širokou veřejnost připravena výstava fotografií Ing. Oldřicha Výlety. Pan Výleta v Blansku vystavuje poprvé.

Jak sám říká: „S fotoaparátem a prací v temné komoře jsem se seznámil tátovi na klíně. Již v útlém věku mne fascinovalo, jak obrázek po osvětlení pod zvětšovacím přístrojem se ve vývojce dere na povrch. Dětská zvědavost a touha po poznání byla veliká a vedla k samostatné tvorbě prvních snímků fotoaparátem Flexareta pod tátovým vedením. Jako šestnáctiletý jsem si pořídil první kinofilmovou zrcadlovku Zenit E a ponořil se do fotografické práce v přírodě při vandráckých toulkách přírodou. Po nocích pak ve fotokomoře poznával taje při vyvolávání černobílých fotografií. Od počátku jsem rád fotografoval v přírodě, učil se rozeznávat kouzlo světla v krajině, vnímat krajinu jako celek i její jednotlivosti…“

Oldřich Výleta je členem Klubu přátel fotografie Tišnov. V současné době fotografuje především krajinu, jeho milovanou Vysočinu poblíž Nového Města na Moravě a okolí Tišnova.

Velmi rád a čím dál více se vrací k černobílé fotografii.

Fotografuje přístrojem Nikon D700, používá přechodové a polarizační filtry.

Jeho fotografické portfolio je bohaté. Vystavuje od roku 1980, např. ve Zlíně, v Boskovicích, v Tišnově.

Mezi úspěchy z poslední doby patří například 2. místo v Bystřickém zrcadlení (umělecká fotografie, 2012) a 1. místo v Bystřickém zrcadlení (série, 2012).

Výstava makrosvěta hledáčkem fotoaparátu pana Oldřicha Výlety v blanenské knihovně je k vidění od 4. 7. do 26. 7. 2013 v běžné provozní době.

Výstava na přání vystavujícího nebude zahájena vernisáží.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments