Jak jsme byli za Ing. Zikmundem ve Zlíně

Naše cestovatelská putování (H+Z → výpravy za snem) prstem po mapě skončila zájezdem do Zlína za panem Ing. Miroslavem Zikmundem.

A tak – v pátek 27. 4. 2012 nastal ten velký Den, kdy jsme vyjeli. Sluníčko se nám smálo nad hlavami a příroda se radovala s námi.

Vstříc nám vyšlo také vedení Krajské knihovny Františka Bartoše a my jsme mohli s panem Zikmundem besedovat v sálku hudebního oddělení. Samotné setkání s naší cestovatelskou legendou bylo pro všechny silným zážitkem. Pan Zikmund je člověk s velkými zkušenostmi, smyslem pro humor a jiskrou pro všechna dobrodružství tohoto světa. Děti se dotazovaly, panovala všeobecná pohoda.

Žáci 5. Třídy ze ZŠ Černá Hora zazpívali autorskou písničku O Africe.

Došlo i na autogramiádu. Panu Zikmundovi jsme dovezli žákovské práce, které vznikly v průběhu uplynulého půl roku. Obrázky, písnička, video, prostorové věci – fotoaparát Flexareta i s namalovanými fotografiemi, automobily Tatra T87, píšťalka aj., které budou umístěny v Muzeu …

Ze Zlína jsme namířili do exotického prostředí v ZOO Lešná. V tropické hale Yukatan, s volně se pohybujícími zvířaty a vodopádem jsme si mohli vyzkoušet iluzi džungle včetně úmorného parna.

Nemohli jsme však vzít všechny děti našeho regionu, které se aktivně zúčastnily našich setkání, do Zlína a do Lešné

Do Zlína jsme však nemohli vzít všechny děti našeho regionu. Jely s námi děti 5. tříd ze ZŠ Černá Hora, ze ZŠ T.G. Masaryka v Blansku a žáci literárního kroužku ZŠ Lysice.

Především jsme byli zástupci všech dětí a příznivců našich cestovatelů Hanzelky a Zikmunda a také všech, kteří si v životě plní sny – malé i velké.

Takže zase někdy – NASHLEDANOU nad stránkami knih nebo na besedách o zajímavých osobnostech …

Helena Jalová a Jana Trubáková

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, H+Z start. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments