BMČ 2012

Za zkratkou uvedenou v titulku se skrývá tradiční knihovnická akce BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ. Jako každoročně se ho aktivně zúčastňuje i Městská knihovna Blansko.

Kolektiv pracovníků této kulturní instituce nachystal pro zájemce z řad veřejnosti pestrou programovou nabídku, která si klade za cíl zkvalitnit a zefektivnit čtenářství jako takové.

Konkrétně již sedmého března se uskuteční literární pořad z dlouhodobějšího projektu regionálního oddělení knihovny „Hanzelka + Zikmund – výpravy za snem“ pro žáky ZŠ Bořitov. Hned následující den připravily blanenské knihovnice pro děti ze základních škol v Ráječku a v Lysicích besedu se spisovatelkou a současně redaktorkou nakladatelství EDIKA Evou Mrázkovou na téma Jak vzniká kniha a jaká je práce redaktora. Také 8. března nemine literární pořad o slavných cestovatelích Hanzelkovi a Zikmundovi žáky ZŠ Drnovice.

Devátého března zavítá mezi děti ze ZŠ Dvorská a ZŠ Erbenova v Blansku autorka řady dětských knih Daniela Krolupperová. Stěžejní význam má zorganizování recitační přehlídky pro první až třetí třídy blanenských základních škol, která je každoročně hojně navštěvována zejména rodiči a prarodiči malých recitátorů. Třetí spisovatelkou, jež zpříjemní čtenářský měsíc, bude patnáctého a šestnáctého března Zuzana Pospíšilová. Pobeseduje ve Veselici, v Rájci – Jestřebí a ve Vysočanech. Opomenout nelze účast blanenské knihovny v 13. ročníku soutěže BIBLIOWEB 2012, ve které mají uživatelé šanci podpořit kvalitní knihovnické weby. Vyvrcholením Března – měsíce čtenářů bude v Blansku oblíbená opakující se událost. Je jí Noc s Andersenem, tentokrát na téma Čarodějnice a kouzelníci, a proběhne 30. března.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments