… pojďte s námi cestovat …

Čtenářský projekt H+Z→výpravy za snem

„Odstartování“ čtenářského projektu s tématikou cestování a o cestovatelích Ing. Hanzelkovi a Ing. Zikmundovi s názvem H+Z→výpravy za snem se uskutečnilo v pátek 7. října 2011 v ZŠ Jedovnice.

Tato základní škola společně s Místní knihovnou Jedovnice jsou vyhlašovateli tohoto projektu. Městská knihovna Blansko, regionální oddělení je také partnerem pro literární komponovaný pořad pro knihovny a ZŠ v regionu Blansko.

Start čtenářského projektu se uskutečnil v Týdnu knihoven. Jejímu zahájení byla přítomna i patronka čtoucích dětí a rodin regionu Blansko Bábrdlinka Kníženka a všem popřála mnoho zajímavých zážitků nad stránkami knih a pěkné práce na konci projektu.

Premiéru tohoto nového projektu jsme představili žákům 7. a 8. třídy jedovnické základní školy.

Pan Ivo Máčel, velký příznivec obou cestovatelů, žákům na ukázku přinesl např. dobový fotoaparát Flexaret, klasický radiopřijímač z 50. let, přenosný psací stroj Consul.

Dětmi byly přečteny vybrané kapitoly z knihy Afrika snů a skutečnosti a také kapitola z čítanky pro 8. ročník ZŠ, kde jsou některé příhody cestovatelů v rámci osnov představeny.

Atmosféra byla pohodová a my věříme, že nejen jedovnické děti, ale i ostatní z regionu Blansko, se do projektu připojí a my v dubnu 2012 budeme moci jejich práce osobně odevzdat panu Ing. Miroslavu Zikmundovi ve Zlíně.

Bližší informace o podmínkách přihlášení se do projektu jsou na internetových stránkách MK Blansko v záložce Projekty/H+Z→výpravy za snem.

Pro dokreslení pátečního dopoledne a startu cestování s knihami a příběhy H+Z je zde několik fotografií.

Helena Jalová a Mgr. Jana Trubáková

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, H+Z start. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments