Petra Braunová v knihovně

V letošním Týdnu knihoven (3. 10. – 9. 10.2011) přijala naše pozvání spisovatelka Petra Braunová, která napsala už 17 knih pro malé a větší děti i pro dospělé. V pondělí 3. října se v dětském oddělení Městské knihovny Blansko uskutečnily dvě velice zajímavé besedy. Tu první navštívilo 60 dětí z šestých a sedmých ročníků ZŠ Salmova. O hodinu později je vystřídalo 39 studentů z blanenského gymnázia.

Nejprve se paní spisovatelka rozhovořila o tom, jak vzniká kniha, kdo všechno se na jejím vzniku podílí, jak vypadá konkrétní spolupráce s ilustrátorem a jak dlouho to vlastně trvá, než se kniha ocitne mezi čtenáři. Pro každou věkovou skupinu vybrala spisovatelka Braunová knihy ze své tvorby. Děti zaujala podrobnostmi o vzniku knih i čtením napínavých úryvků. Její knihy začaly hned následující den mizet z regálů. To je důkazem toho, že osobní setkání s autorem děti vždy pro čtení nadchne.

Na konci každé besedy odpovídala paní Braunová na zvídavé dotazy dětí. Cenné rady získali zejména budoucí mladí „spisovatelé“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments