Novinky ze světa hudby

Opět vám přinášíme výběr novinek z hudebního světa, navštivte hudební oddělení knihovny a poslechněte všechno, co právě letí.Světové :

BEYONCÉ – 4

Jedná se o čtvrté studiové album zpěvačky s příznačným názvem „4“. Nahrávka alba trvala déle než rok od jara 2010 do jara 2011, kdy se Beyoncé stáhla z hudební scény do ústraní, aby se věnovala v soukromí poslechu všech žánrů hudby. A právě tato různorodá směs se odráží na jejím novém, tolik očekáváném albu. Název je také dnem jejích narozenin a vychází z přání posluchačů. Souběžně je vydáno album také ve verzi „4 (DELUXE VERSION)“, obsahující 2 CD.

SIMPLE PLAN – GET YOUR HEART ON!

Úspěšná montrealská skupina si ke spolupráci přizvala několik významných hostů jako je např. Alex Gaskarth z amerického seskupení All Time Low, nebo somálskoarabský rapper K´Naan a nebo Rivers Cuomo z Weezer. Pilotní singl s názvem „ Jet Lag“ je spoluprací s hvězdnou Natashou Bedingfield. Skupina Simple Plan koncertovala před 3 roky v Praze v rámci jejich tehdejšího třetího alba.

IRON MAIDEN – FROM FEAR TO ETERNITY: The Best Of 1990 – 2010

Legendární britská heavy-metalová skupina vydává výběrové album největších hitů. Dle názvu tedy bude průřez největšími úspěchy kapely za posledních 20 let. Na 2 CD je 23 skladeb. Najdeme mezi nimi i singl „El Dorado“, který získal cenu Grammy, z loňského alba, které zaznamenalo velký úspěch a vyneslo je na špičku prodejních hitparád v 28 zemích. Skupina se v současné době nachází na velkém světovém turné.

České :

JANA KRATOCHVÍLOVÁ – NO A CO! / TO NEJLEPŠÍ

Extravagantní zpěvačka s trvale skvěle zabarveným hlasem. Výběrové 2CD je kompilací hitů, zajímavostí a všeho podstatného, co zpěvačka nazpívala česky ve svých začátcích před svou emigrací. 36 klasických písní s různými doprovodnými kapelami např. Yo Yo Bandu, Kroků, nebo Motoru. Jana nejen Kratochvílová, ale také Uriel, Jasmina nebo projekt Armadeica zůstává stále stejná se svou podstatou na rockovém základě, s mimořádným vokálem a sděleními plnými vesmírné lásky. A k tomu všemu úplné hitové novinky z letošního roku. Jedná se o nejkompletnější písňový profil zpěvačky.

WOHNOUT – NAŠIM KLIENTŮM

Nové album indočeské hudební formace, v pořadí sedmé, kde se její členové přestavují ve dvou rozdílných polohách. 15 písní, vypovídajících o úskalí muzikantského života, ale také plné krás barevného světa. Písně kloužou ve zvuku kytar. Wohnouti si i tentokráte přizvali hosty: Vaška Bláhu z Divokýho Billa, Michala Maredu z Vypsané fixy, Tomáše Hajíčka z Krucipüsku a další. Vizáž CD dotváří kriminálně úřední booklet.

CHINASKI – NENÍ NA CO ČEKAT

Zpráva od kapely zní : „ jsme tady a ještě to dokážeme pořádně rozjet a vydat ze sebe všechno. Protože – není na co čekat.“ Vysílají tak 13 nových skladeb do světa. Od loňského roku kapela vybrušovala nápady a dávala je dohromady ve zbrusu nové zkušebně. Svou kamarádku Zuzanu Smatanovou ze Slovenska přizvali k duetu „Takmer svätý“  s Michalem Malátným. Ve studiu Sono ve spolupráci s producentem Milanem Cimfem se Chinaski vrátili ke kořenům živého hraní. „ Udělali jsme syrovou desku, žádné čarování s computery. Všechno jsem nahráli sami, naživo a dohromady“ dodává Michal Malátný.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments