Noc s Andersenem 2011

V podvečer 1. dubna přišly děti do naší knihovny, aby tu strávily dobrodružnou a pohádkovou NOC S ANDERSENEM, kterou jsme pro ně připravili letos už podeváté.

Tentokrát jsme vybrali téma „Cesta křížem krážem kolem světa“, samozřejmě prostřednictvím knih a naší fantazie. Proto jsme začali nejdříve výrobou postaviček z vajíček. Brzy nám před očima vznikaly figurky obyvatel různých koutů světa. Velkým překvapením byla pro děti návštěva starosty ing. Lubomíra Toufara , který přinesl dort – cenu pro vítěze celonočního soutěžního klání.

Cílem naší noční procházky městem byla hezká místa, kterými bychom se chtěli pochlubit cizímu návštěvníkovi. Viděli jsme nasvícený kostel, dřevěný kostelík, blanenský zámek a radnici. Téměř u cíle se děti rozdělené do skupin pokusily co nejrychleji a nejpevněji svázat samy sebe v kruhu klubíčkem podávaným za zády – to byl jeden z celé řady zábavných úkolů.

Po návratu soutěžila dvě družstva až do půlnoci. Děti prokazovaly svoji šikovnost a schopnost zapamatovat si názvy knih, zahrály divadlo, závodily na bramborové dráze , prolezly tmavým tunelem a vyhledávaly v knihách odpovědi na kvízové otázky. Po zalehnutí do spacáků se velmi zvolna usínalo při předčítání příběhů z knihy Miloše Kratochvíla Puntíkáři a další čtení si děti vyžádaly i ráno po probuzení.

Za všech 19 dětí děkujeme za výborné pečivo k snídani, které věnovalo Pekařství Zdeněk Škrabal Blansko, Zdíkova ul. Upomínkovou pohlednici dostaly zase od Klubu dětských knihoven Svazu knihovníků a informačních pracovníků.

Dětem se věnovaly paní knihovnice Drahoslava Křivánková, Miroslava Libichová a Bc.Pavlína Gargošová.

A zde je malá ukázka toho, jak se děti bavily.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dětské oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments