Novinky ze světa hudby

V současné době vychází novinky z českého hudebního světa: DEBBI Touch the Sun. Jedná se o debut sedmnáctileté talentované zpěvačky. Po megahitu bylo také pojmenováno celé album a tato úvodní skladba se stala za první 3 měsíce roku nejhranější písní na českých rádiích a zároveň získala Anděla za nejlepší píseň roku. Jedenáct písní je nazpíváno v češtině, angličtině a díky vtipnému bonusu i v němčině. Původní autorské skladby pro Debbi napsali např. Jana Kirschner, Honza Ponocný (produkce A. Langerové, L. Dusilové, M. Ztraceného) nebo Martin Ledvina.

Za zmínku také stojí další výrazná věc: Gipsy.cz Desperado. Nové album Radka „Gipsyho“ Bangy a kapely Gipsy.cz je tady. Je to cikánská muzika, hip hop, pop, dance, ethno , nebo vše dohromady. Poslech dokazuje, že stylové definice v tomto případě téměř nelze použít. Gipsy.cz prostě posílají patnáct čerstvých tracků v čele s výrazným titulním, který má jasnou ambici být hitem. Totéž lze říci i o celém albu: ať už je to balkánsky fofrovací, romsky teskné, klubově taneční či rockově baladické, bavíme se vždy o talentovaném skladateli, textaři, zpěvákovi, muzikantovi či aranžérovi i o nepřeslechnutelných příspěvcích jeho kolegů Lavičky a bratrů Surmajových.

Ze světa poukazujeme na novinku : JENNIFER LOPEZ Love? Jde o zbrusu nové studiové album. Prvním singlem je megahit „On The Floor“. Album je po hudební stránce velmi pestré a spolupracovala na něm řada nejlepších světových producentů. Rok 2011 je ve znamení návratu této zpěvačky a herečky.

Nejvěrnější fanoušci skupiny GORILLAZ zase ocení vycházející nahrávky kolekce „The Fall“ konečně také na CD nosiči. Jedná se o 15 nových písniček natočených během jejich severoamerického turné, které svým posluchačům skupina poskytla na internetovém klubu o loňských Vánocích.

S novinkou Karmageddon přichází skupina SUNSHINE. Vychází přesně 2 roky od jejich poslední nahrávky. Album je takové, jaká známe z dřívějšího kytarovějšího období, ale zároveň není možné přeslechnout inovační prvky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angličtina
12 let před

Opravdu užitečný článek, už dlouho jsem tuto informaci hledal. Dík