Malý antikvariát městské knihovny

Městská knihovna Blansko má ve svém fondu 125 181 knih. Dá se říci, že kapacita jejích prostor, včetně skladovacích, je dnes téměř zaplněna. Jsou knihy, které jdou, jak se říká „na dračku“, jiné leží v regále a čekají na svého specifického, náročného či odborného zájemce.

Stále platí, že „ vzdělaný člověk má své bohatství v sobě!“

Hodně knih získáváme formou darů . Většinou to začíná větou: „Máme doma spoustu knih a nemáme je kam dát, nemáte zájem?“ Knihovna tyto dary neodmítá. Část jich zařadí do výpůjčního procesu a další předá do malého antikvariátu, který je pro veřejnost přístupný v hudebním oddělení knihovny v provozní době.

Stejně tak se průběžně vyřazují opotřebované a zastaralé knihy z fondů knihovny. Neputují ihned do sběru, ale jako dobří hospodáři s městským majetkem je nabízíme návštěvníkům knihovny k odkupu. Dvakrát ročně ( na jaře a na podzim) je před budovou knihovny pořádán výprodej, který si občané oblíbili a hojně jej navštěvují.

Doufáme, že budete patřit ke stálým a hlavně spokojeným návštěvníkům antikvariátu i celé knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Štrajtová Kateřina
Štrajtová Kateřina
11 let před

Předmět: Malý antikvariát městské knihovny

Dobrý den.

Ráda bych Vás požádala, zda byste mi mohli poslat zprávu na e-mail: Katarana@seznam.cz , až opět budete pořádat výprodej knih. Velice ráda bych se zašla podívat a snad i nějakou tu knížku koupit, ale v Blansku skoro nebývám a tak nezjistím, kdy tuto akci máte.

Velice Vám děkuji za ochotu, s pozdravem

Štrajtová Kateřina