Začít se dá v každém věku

Máte právo a možnost vzdělávat se. Jak by vás napadlo, že ne! V Městské knihovně Blansko se můžete rozvíjet v informatice a ovládání počítačů, kterým jste se dosud obloukem vyhýbali. Poznáte, že vám usnadní život používání mobilu, psaní ve wordu, vyhledávání www…

Nebude vás omezovat negramotnost v oblasti moderních technologií. V pořádaných kurzech získáte nové přátele podobného smýšlení a se snahou naučit se něčemu novému.

A ještě několik novinek pro vás od září 2010 připravujeme.

Věříme, že pod jejich hlavičkou vytvoříte z rozpačitého společenstva kolektiv, který se spřátelí i jinak. Patříte do kategorie (nejen) seniorů? V podstatě již nic nemusíte, nemáte zaměstnání s pevnou pracovní dobou, máte jistý příjem. Ovšem je to vyváženo tím, že ubývá sil. Přestáváte si troufat na věci, které jste do nedávna dělali „levou zadní“. Tak se učte radovat z maličkostí. Nechcete přece patřit do skupiny svých vrstevníků, které „vytočí“, když to „blbé“ slunce svítí, natož když ti „blbí“ ptáci zpívají. Těšte se ze dne, kdy se nic zvláštního nestalo. Ať je jich co nejvíce! Nebo aspoň jim podobných.

A teď vzhůru za novými projekty, které pro vás připravila Městská knihovna Blansko.

O co jde?

BLANENSKÁ UNIVERZITA (NEJEN) PRO SENIORY – monotematický cyklus deseti přednášek s cílem seznámit se s Evropskou unií jako takovou, jejími nejvýznamnějšími členy, včetně postavení ČR v EU.

ZELENÁ TUŽKA – kurz tvůrčího psaní

VLASTIVĚDNÉ PUTOVÁNÍ DO NEJBLIŽŠÍHO OKOLÍ – cyklus zájezdů za zajímavostmi nejbližšího okolí, spojeno s regionální ediční činností.

NETRADIČNÍ ZÁJEZDY – za kulturními zážitky do brněnských divadel, koncertních sálů a na kulturní programy v netradičním prostředí.

Bližší informace k jednotlivým programům získáte v Městské knihovně Blansko.

Říďme se heslem: Samota je krásná, ale musíš mít někoho, komu o ní vyprávíš (Josef Fousek).

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Pernica
14 let před

Na to jsem teda zvědavý. Každopádně držím knihovně palce 🙂